KAJ JE AKROJOGA?

Najverjetneje ste AkroJogo opazili v kakšnem parku, kjer so jo izvajali študentje, ali si pogledali posnetke na youtubu. Morda ste na spletu opazili fotografije dveh nasmejanih »akrobatov«, ki eden na drugemu izvajata nemogoče akrobacije, na kakšnih eksotičnih lokacijah. In morda mislite, da tega sami ne zmorete.Z AkroJogo se lahko začne ukvarjati vsak, ne glede na starost in fizično pripravljenost!

 1. AkroJoga je za vsakogar.
  Da začneš ni potrebnno biti vrhunski atlet, cirkuški akrobat, ali jogij. Ne zmoreš narediit stoje ali se dotakniti prstov na nogah? Nič hudega. Akrojoga je vadba za duha ne samo za telo. Naučili se boste potrebnih veščin in zgradili telo, da bo sposobno za te fizične spretnosti.

 2. Ne rabiš partnerja, da najdeš partnerstvo.
  Nimaš partnerja? Nič hudega. Na tečaj pridi sam in našli ti bomo predanega partnerja. Ta vadba, ki temelji na odnosu, razvija sposobnosti za široko paleto ljudi, ne glede na osebnost, velikost ali spretnosti.

 3. Velikost ni pomembna. Namen je.
  Ne gre se za to, da veliki ljudje »pobirajo« male. Gre se za dve osebi, ki se premikata skupaj. Morda mislite, da veliki ljudje bazirajo in manjši judje samo letijo. Ni nujno. Akrojoga ne premaguje gravitacije ampak jo spoštuje. Tehnika je veliko bolj pomembna kot moč. Hitro se boste naučili, da kjer mišice popustijo kosti ne. Ne glede na to ali dvigujete nekoga nad glavo, ali pa na nogah držite nekoga, ki je dvakrat večji od vas.

 4. Potrebno je dajati, da prejmemo … in obratno.
  Dober Akrojoga tečaj ustvari varno okolje, v katerem se udeleženci naučijo umetnosti gibanja. Glede na način vadbe bi to lahko pomenilo skupno sodelovanje, popolno sprostitev ali določeno stopnjo obojega. Vsi na tečaju gredo skozi enako izkušnjo. Naučite se podpirati druge in biti »podprti«. To je temelj zaupanja: imeti kontrolo s tem, da se prepustite.

 5. Dobili boste tisto kar potrebujete, s tem, da boste prosili za to, kar želite.
  Za razliko od drugih vadb, o katerih ste veliko razmišljali, se patnerski trening globoko zakorenini v vašo izkušnjo. Akrojoga pomaga razvijati odprto, neposredno in sočutno verbalno komunikacijo ne glede na partnerja. Poiskusite usmerjati nekoga, ko ste v stoji. Gor postane dol, levo postane desno. Stvari se pomešajo, ko smo obrnjeni na glavo. »Work together or fall apart.«

 6. Da bi lahko spoznali enega, morate resnično izkusiti drugega.
  AkroJoga je razdeljena na dva dela. Akrobatski in sprostitveni. Vsaka stran raziskuje razmerje med tistim, ki podpira in tistim, ki je podpiran.

Udeleženci se pri akrobatskem delu naučijo tri različne vloge:

– baza (ta, ki podpira),
– letalec (ta, ki se premika v seriji dinamičnih gibov),
– varovalec (ima znanje obeh).

Sprostitveni del pa zajema zelo globoko povezavo – ljubezen in prijetnost. Ravnotežje je nekje na sredini med tema dvema ekstremoma.

 1. Zaupanje komunikaciji je skupno delovanje.
  Neverjetne stvari se dogajajo, ko stopimo »izven škatle«. Ne omejite se na varno rutino in si dovolite stopiti iz cone ugodja, da izkusite čarobnost življenja! AkroJoga ustvari občutek varnosti in ponudi sprejetost tudi, ko je drugje ne najdete. Ne pozabite, da je popolnoma na vas, kako visoko želite leteti in kako počasi želite uživati pot do tja.