Aktivnost in zaupanje med ljudmi – AkroJoga (AcroYoga)

AkroJoga je »mešanica« v kateri so joga, akrobatika in tajska masaža. Ta kombinacija ni samo atletska, ampak tudi estetska. Vsekakor je drugačna oblika športne dejavnosti, ki poleg intenzivnega treninga, vključuje vse prednosti prej omenjenih treh starodavnih disciplin.

Koncept AkroJoge (AcroYoga) se je vzpostavil okoli leta 2003 v San Franciscu. Za povečanje zaupanja med ljudmi in za krepitev moči gibanja.  Z bistvom tajskih masaž in jogijskih asan. Sama vadba temelji na tem, da ste v ravnovesju sami s seboj in  z drugo osebo.

Moč, zaupanje, gibljivost, eleganca, zabava in strast, so le nekatere ključne vrline, ki jih pridobite z vadbo AkroJoge. A gremo lepo po vrsti.

Vaja dela mojstra – če mojster dela vajo.

AkroJogo sestavljata dva bistvena dela. Akrobatski in sprostitveni. Vse se vrti okrog razmerja med tistim, ki podpira in tistim, ki je podpiran.

Na tečaju se naučiš 3 vlog, ki jih vseskozi menjaš:
– baza (tisti, ki podpira)
– letalec (tisti, ki se premika v seriji dinamičnih gibov)
– varovalec (ima znanje obeh)

Seveda se na samem začetku spozna z osnovami joge v paru, obudi mišice in pripravi sklepe.  Ter se dela na samozavestnem znanju v stojah in inverzijah. Sledijo prvi stiki z učenjem aktivnih položajev. Se počasi izvaja že prve elemente v dvoje ter skozi celoten proces nadgrajuje znanje. Vse skupaj se vedno prizemlji z vodenim raztezanjem, sproščanjem in masažo.

Za doživet vsakdan!

Praksa AkroJoga lahko spremeni celotno ( fizično in psihično ) osebnost udeleženca z izboljšanjem mentalnega, fizičnega in duhovnega zdravja. Športnost, disciplinarnost in koncentracija so najbolj poglavitni faktorji napredka. Prav tako redna vadba AkroJoge  pomaga pridobiti idealno težo.

AkroJoga ublaži um od skrbi in lajša stres, kar vodi k bolj kakovostnem življenju. Povzroči močnejši imunski sistem in izboljša splošno človekovo počutje. To vse naredi za srečno, zadovoljno in vsebine polno življenje.

Pomaga tudi olajšati različna kronična obolenja, kot so nespečnost, anksioznost, depresija, bolečina in še marsikaj. Izboljšuje tudi prebavo, krepi izločanje toksinov ter izboljšuje krvni obtok, s čimer gradi vzdržljivost. Ne pozabimo, da izboljšuje spomin in sposobnosti pomnjenja.

Dodaj odgovor